VIDEO | Cei care vin din zonele roșii vor intra în carantină

Persoanele care sosesc în România din ţările sau zonele de risc epidemiologic ridicat, stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, vor fi carantinate, potrivit Hotărârii 36 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență a fost votată în unanimitate, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Lista ţărilor sau zonelor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România se actualizează, revizuieşte săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică şi este publicată pe site-ul acestuia, a adăugat Arafat.

“Articolul 2, alineatul 1: Începând cu data prezentei Hotărâri se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările, zonele de risc epidemiologic ridicat, stabilite pe baza criteriului prevăzut la alineatul 2. Alineatul 2: Criteriul pe baza căruia se face stabilirea ţărilor sau zonelor de risc epidemiologic ridicat este reprezentat de rata cumulată, de incidenţa cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportate la 100.000 de locuitori care trebuie să fie mai mare ca cea înregistrată în România în perioada similară. Alineatul 3: Pe baza criteriului prevăzut la alineatul 1, Institutul Naţional de Sănătate Publică întocmeşte lista ţărilor sau zonelor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din acestea”, prevede decizia CNSU, potrivit şefului DSU, citat de Agerpres.

Potrivit articolului 3 al hotărârii, sunt exceptate de la măsura instituită potrivit articolului 2, mai multe categorii de persoane care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, privind utilizarea materialelor individuale de protecţie.

sursa stirileprotv.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.