VIDEO | Cei care nu curăță zăpada din dreptul casei sau al firmei riscă să fie sancționați

Persoanele fizice și juridice și asociațiile de proprietari, în cazul blocurilor, sunt direct responsabile de curățarea zăpezii din dreptul imobilelor pe care le dețin sau le folosesc și de îndepărtarea țurțurilor care se formează la acoperișul acestor imobile. Obligațiile pe care le au cetățenii odată ce s-a așternut zăpada sunt stabilite de autoritățile locale.

Unii cetățeni, deși nemulțumiți că trotuarele sunt pline de zăpadă, nu le curăță ci așteaptă ca acestea să fie curățate de cei care deszăpezec străzile din oraș. Conform legii cetățenii sunt obligați să curețe zăpada de pe trotuarele din fața locuințelor sau proprietăților care le aparțin.

Curățarea zăpezii și a gheții de pe trotuarul din fața casei/firmei noastre și îndepărtarea țurțurilor nu sunt doar chestiuni ce țin de bunul simț cetățenesc, ci și obligații prevăzute prin acte normative și pentru neîndeplinirea cărora cei responsabili pot fi amendați de Poliția Locală cu diverse sume de Sunt însă și persoane care în ciuda gerului de afară ies să își curețe trotuarele.

Cei care nu își curăță zăpada din fața locuințelor sau proprietăților riscă sancțiuni aspre.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.