VIDEO | Ce rectificări s-au făcut la bugetul local

Aleșii locali sigheteni au aprobat la ultima ședință de  Consiliu Local rectificarea bugetului consolidat al municipiului Sighetu Marmației pentru anul în curs. Rectificarea bugetară a vizat Centrul Cultural și Muzeul Maramureșean.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unaimitate de consilierii locali prezenți.

”Rectificarea vizează două instituții, este vorba despre muzeu și despre Centrul Cultural care a încheiat un contract cu Consilul Județean în vederea alocării unei sume de 29 000 lei. Primăria vine cu contribuția proprie la proiectul finanțat de Consiliul Județean, cu 3000 lei, 10% din valoarea cofinanțării”, a  explicat Mirela Cudrici, director economic în Primăria Sighetu Marmației.

În ceea ce privește banii pentru salubritate sau alte cheltuieli până la sfârșitul acestui an, secretarul Sorin Rednic a dat asigurări că Primăria Sighet nu are probleme din acest punct de vedere.

”Sunt bani și pentru salubritate și pentru iluminat până la finalul anului. Din estimările pe care noi le-am făcut vom avea un excedent, sunt lucruri care țin de tehnică, nu pot duce de la secțiunea de dezvoltare la cea de funcționare decât o anumită sumă și în anumite zone ale bugetului. O să vedeți pe execuția finală că este excedent, deci așa cum a fost el bugetul ăsta al nostru, mic, mare, cum l-am putut face cu toții la momentul respectiv rămâne excedent”, a precizat Sorin Rednic, secretarul Primăriei Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.