Ce joburi preferă românii în străinătate şi care sunt aşteptările salariale

Ce joburi preferă românii în străinătate şi care sunt aşteptările salariale
Românii îşi doresc să lucreze în străinătate în special în construcţii, agricultură sau industria hotelieră, cei cu vârsta de până la 25 de ani ar accepta salarii lunare de 800-1.000 euro, iar cei de peste 25 de ani vizează salarii cuprinse între 1.000 şi 1.500 euro, conform unui studiu Thera Group
Studiul realizat de agenţia de recrutare de forţă de muncă pentru străinătate Thera Group a avut la bază un eşantion de 1.080 de persoane, din toate zonele ţării şi categoriile profesionale.
"Am realizat acest studiu în rândul candidaţilor noştri în primul rând pentru a identifica nevoile şi aşteptările acestora în ceea ce priveşte un loc de muncă în străinătate, şi astfel să venim în întâmpinarea lor cu oferte cât mai bune şi mai apropiate de ceea ce îşi doresc", a declarat într-un comunicat directorul general al Thera Group, Cristian Tudorache.
Conform rezultatelor studiului, cei mai mulţi candidaţi îşi doresc un loc de muncă în domeniul construcţiilor (26%), agriculturii (25%) sau în industria hotelieră (16%). Ca nivel salarial, 47% dintre candidaţi îşi doresc un salariu cuprins între 1.000 şi 1.500 euro, în domenii precum agricultură, construcţii, zootehnie, industria petrolieră sau cea auto.
"Aşteptările salariale ale candidaţilor pornesc de la minim 800 de euro pentru locuri de muncă în domenii ca agricultura sau construcţiile, pe când specialiştii şi muncitorii calificaţi sunt în căutarea unor locuri de muncă plătite cu sume cuprinse între 1000 şi 1.500 de euro lunar", a afirmat Tudorache.
Cei mai mulţi candidati pentru un loc de muncă în străinătate au vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani (46%), urmaţi de cei de peste 40 de ani (34%). Majoritatea candidaţilor sunt muncitori calificaţi sau specialişti (62%), iar 38% dintre ei sunt muncitori necalificaţi. În ceea ce priveşte nivelul studiilor, 22% dintre candidaţi au studii primare, 35% au absolvit liceul sau o şcoală profesionala şi doar 8% au studii superioare.
Din eşantionul de 1.080 de persoane, 32% sunt din Muntenia, 25% din zona Ardealului, 19% din Moldova, 10% din Oltenia, 9% din Banat şi 5% din Dobrogea.
Thera Group a fost înfiinţată în anul 2007, are agenţii proprii în Bucureşti, Constanţa, Cluj şi Iaşi şi a încheiat contracte de exclusivitate cu mai mulţi parteneri internaţionali

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.