Ce facem cu medicamentele nefolosite sau expirate. Colegiul Farmaciștilor: Trebuie tratate ca deșeuri foarte periculoase

Răzvan Prisada, vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor, a explicat la Digi24 că medicamentele returnate de pacienți, nefolosite, sunt deșeuri foarte periculoase și trebuie tratate ca atare. În niciun caz nu trebuie aruncate în apele din circuitul potabil, așa cum s-a întâmplat la Tarnița. Problemele apar pentru că legislația este incompletă și neclară, a adăugat Prisada.

„Nu trebuie să le deversăm în apele din circuitul potabil, din păcate asta se întâmplă și nu numai la noi.

Problema este o reglementare total incompletă, care tot mai mult aruncă în curtea farmaciilor responsabilitatea de a prelua de la populație astfel de deșeuri. Nu vorbim de medicamente, ele nu mai pot fi introduse în circuit, pentru că nu avem certitudinea a ce s-a întâmplat cu ele cât au fost în posesia pacientului – pot fi contaminate microbian, de cele mai multe ori sunt expirate.

Trebuie tratate ca deșeuri periculoase”, a explicat Prisada.

El a adăugat că există un ordin de ministru care însă nu detaliază procedura, cine ce face, care sunt pașii de urmat, cui predăm aceste deșeuri, cine plătește costurile.

Citește continuarea pe digi24.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.