Ce bani s-au dat pentru obiectivele afectate de calamități

Din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unități administrativ – teritoriale afectate de calamitățile naturale s-a alocat județului Maramureș suma de 5,87 milioane de lei. Au primit bani 15 unități administrativ-teritoriale.

S-au alocat fonduri pentru Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Jos, Săliștea de Sus, Bârsana, Bogdan Vodă, Cupșeni, Moisei, Oncești, Rozavlea, Ruscova, Șișești, Strâmtura, Valea Chioarului și Vișeu de Jos.

Precipitațiile sub formă de aversă, cu regim torențial, au dus la creșterea debitelor și nivelurilor unor cursuri de apă care s-au revărsat și au produs pagube materiael în județ, care au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor, digurilor și a unor punți pietonale.

”Am procedat la stabilirea comisiilor tehnice care s-au deplasat în teren pentru evaluarea pagubelor, procesele verbale de constatare au fost prezentate și aprobate în ședința CJSU. Am transmis la nivel central, împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea, proiectul de hotărâre de guvern și nota de fundamentare pentru alocarea de resurse financiare în vederea refacerii infrastructurii afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase”, a spus prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan.

Sumele repartizate din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului vor fi utilizate pentru lucrări de refacere/reparații la obiectivele de infrastructură afectate de calamitățile naturale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.