VIDEO | Ce bani s-au alocat pentru drumurile comunale și județene

În ședința extraordinară a Consiliului Județean din 22 martie aleșii județeni au votat pentru repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru drumuri județene și comunale pentru anul 2019.

Prin anexa nr. 6 la Legea 50/2019 a bugetului de stat pe anul 2019 s-au aprobat, pentru județul Maramureș, sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile județene și comunale, în valoare de 12,32 milioane de lei. La repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru cele două categorii de drumuri, adică drumuri județene și drumuri comunale s-au avut în vedere lungimea, dar mai ales starea tehnică atât a drumurilor județene, cât și a drumurilor comunale.
”Ne-am dorit să dublăm suma pe care anul trecut autoritățile locale au avut-o la dispoziție pentru intervenții punctuale pe drumurile comunale. Astfel, din suma de 12.328.000 lei, am propus să alocăm suma de 3.328.000 pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile comunale, iar suma de 9.000.000 de lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene. Totodată îmi doresc să încercăm, mai departe, la alcătuirea bugetului Consiliului Județean Maramureș, ca acele capitole care se referă la finanțarea autorităților locale în anul 2019 să fie crescute. Așa cum am mai precizat, instituția județeană va avea la dispoziție un buget mai mare decât cel de anul trecut și putem face eforturi, pe mai departe, pentru ca administrațiile locale să fie mai mulțumite în 2019”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Proiectul a trecut cu 28 de voturi pentru, fără niciun fel de dezbateri suplimentare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.