VIDEO | Aproape 62.000 de pachete cu țigări confiscate, iar doi bărbați sunt cercetați pentru contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au confiscat aproape 62.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în urma mai multor acţiuni. Urmare a acestora, doi bărbaţi sunt cercetați pentru contrabandă, iar două autovehicule au fost indisponibilizate.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Satu Mare – structură a ITPF Sighet – au oprit marți în trafic, pentru control, în Botiz, un microbuz înmatriculat în Ungaria. Acesta era condus de un tânăr de 23 de ani cu dublă cetățenie, maghiară și ucraineană. La controlul efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul de marfă mai multe colete voluminoase. Acestea conțineau 35.870 de pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproape 420.000 de lei. Tânărul a fost reținut și e cercetat acum pentru contrabandă, iar microbuzul a fost indisponibilizat.

La rândul lor, polițiștii de frontieră din Sighet au observat miercuri dimineață mai mulți bărbați care transportau de la graniță către interiorul țării colete voluminoase. Oamenii legi i-au somat să se oprească, însă cei în cauză au abandonat baxurile și au sărit în apa râului Tisa, înotând până în Ucraina. Au lăsat în urmă 22.490 de pachete cu țigări de contrabandă, a căror valoare se ridică la 263.100 lei.

Lucrători din cadrul aceluiași sector au descoperit tot miercuri dimineață, în apropierea frontierei de stat, în Bocicoiu Mare, încă 5 colete cu țigări, de proveniență ucraineană. E vorba de 2.500 de pachete.

Un caz de contrabandă s-a înregistrat și la Vișeu de Sus, marți. Un echipaj al poliţiei de  frontieră a oprit pentru control un autoturism condus de un harghitean de 39 de ani. Acesta transporta 700 de pachete cu țigări ucrainene. Acum e cercetat pentru contrabandă, iar mașina a fost indisponibilizată.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.