VIDEO | Ce a făcut în 2018 Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş și-a prezentat ieri raportul privind activitatea desfășurată în anul 2018. Au fost prezentate competițiile și acțiunile sportive organizate.

În anul 2018 Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş a avut protocoale și convenții de parteneriat încheiate pe domeniul sport și tineret cu Inspectoratul Școlar al județului Maramureș, cu Agenția Națională Antidoping, cu Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Maramureș și cu structurile sportive de drept public și privat în vederea organizării competițiilor sportive.

”În domeniul sportului principalele obiective care au stat la baza activității sportive au fost organizarea și dezvoltarea structurilor sportive, promovarea sportului de performanță și realizarea indicatorilor în competițiile naționale și internaționale, promovarea toleranței și fair play-ului și combaterea violenței în sport, prevenirea și combaterea dopajului în sport. Toate activitățile organizate au avut ca bază strategia de dezvoltare a activității sportive, programul de guvernare, strategia generală de dezvoltare a activității sportive, strategia privind evoluția sistemului sportiv românesc și programul de dezvoltare socio-ecomonică în județul Maramureș”, au spus reprezentanții DJST Maramureș.

În calendarul judeţean al DJST Maramureş în anul 2018 pe cele 2 programe, Promovarea sportului de performanţă şi Promovarea sportului pentru toţi, au fost planificate 161 acţiuni sportive, dar au fost realizate 166 de competiţii, fiind finanţate şi alte competiţii apărute pe parcursul anului, organizate în colaborare cu structurile sportive de performanţa din judeţ.

”Programele de utilitate publică ale Ministerului tineretului și sportului sunt P1 Sportul de Performanţă, P2 Sportul pentru toţi, P3 Întreținerea, funcționarea și modernizarea bazei materiale, P4 Redescoperă Oina și P5 România în mișcare. În calendarul sportiv județean pe anul 2018 au fost 166 de competiții dintre care 3 competiții de nivel zonal și național, 81 de competiții județene-sportul de performanță, 43 de acțiuni în programul Sportul pentru toți  și 39 de competiții școlare”, au adăugat reprezentanții DJST Maramureș.

În anul 2018 în evidența Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Maramureş s-au aflat 428 de structuri sportive dintre care 234 de structuri sportive fără personalitate juridică, 10 unități de drept public, 175 de structuri sportive de drept privat și 9 asociații județene pe ramură de sport.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.