Cazul elevului ars a ajuns la urechile ministrului

Cazul elevului ars a ajuns la urechile ministrului

 Cazul copilului ars cu acid sulfuric la Deseşti a ajuns şi la urechile ministrului Educaţiei Daniel Funeriu. Acesta considera că responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat sunt cadrele didactice care au dat dovadă de indolenta. Ministrul a declarat ieri 29 martie, că împotriva directorului de la unitatea de învăţământ vor fi luate măsuri radicale.

 
“Am fost informat de inspectorul şcolar de o neglijentă a directorului pentru că dulapul nu era sigilat. Am solicitat cele mai drastice măsuri administrative. Consiliul inspectoratului va lua în discuţie demiterea directorului. E bine că nu s-a soldat cu urme atât de grave ca în cealaltă situaţie. Primul accent cade pe prevenţie. Unde e cazul de indolenta şi nepăsare, cum a fost cazul acum, întotdeauna am spus inspectorilor toleranta zero”, a declarat într-un comunicat, ministrul Daniel Funeriu. 
 
Autorităţile judeţene spun că elevul de clasa a VIII-a a fost mutilat în urma unui accident. Copilul a ajuns duminică, 27 martie, pe secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean după ce, în cursul săptămânii trecute, un coleg de-al său i-a aruncat acid sulfuric în faţă, în laboratorul de chimie. Medicul Calin Pop managerul Spitalului Judeţean Baia Mare ne-a declarat că în acest moment starea băiatului este stabilă, însă acesta va avea nevoie de chirurgie estetică pentru a masca urmele arsurii. Cazul a fost păstrat sub tăcere, în condiţiile în care recipientul în care era substanţa se afla la îndemână copiilor, iar profesoara nu i-a supravegheat. Incidentul s-a petrecut în recreaţie, vineri, 25 martie, însă directorul unităţii de învăţământ, Andrei Făt, a anunţat poliţia abia ieri, 29 martie. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.