CAZ GRAV: Un bărbat internat într-un centru de asistenţă socială a murit în condiţii suspecte

CAZ GRAV: Un bărbat internat într-un centru de asistenţă socială a murit în condiţii suspecte

Un bărbat de 50 din judeţul Vrancea a murit, luni, la scurt timp după ce s-a întors în Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională din localitatea Odobeşti, unde era internat şi de unde plecase fără bilet de voie. Poliţia a deschis o anchetă.

Reprezentanţii Procuraturii, ai Poliţiei şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea fac anchete pentru a stabili cauzele morţii unui bărbat de 50 de ani, care era beneficiar al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională din localitatea Odobeşti şi care luni a plecat din instituţie fără să solicite permisiunea îngrijitorilor.
El a revenit după aproximativ trei ore spunând că se simte foarte rău.
Angajaţii Centrului au sunat la 112, însă echipajul de prim-ajutor de pe ambulanţă nu a mai putut să-l salveze.
Reprezentanţii Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională au început o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat în centru înainte de plecare şi după revenirea beneficiarului. De asemenea, au informat organelle de anchetă despre acest caz.
„Se fac verificări. S-a întâmplat de dimineaţă, a lipsit cel mult trei ore. Martorii spun că a plecat cu o maşină neagră, se ştiu detalii despre maşină, Poliţia a primit toate informaţiile. La întoarcere bărbatul prezenta o stare generală foarte proastă dar nu avea urme vizibile de violenţă. Deoarece se simţea rău, personalul a sunat la 112. El avea semne vitale când a venit salvarea, a fost preluat şi a decedat ulterior. Beneficiarul avea afecţiuni cronice, este vorba despre afecţiuni cardiace, avea tratament şi îl urma. Nu ieşea din centru deoarece avea nevoie de asistenţă”, a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, Adina Lăscan.
Cauza exactă a morţii va fi stabilită în urma necropsiei.
Conform legii, ancheta se desfăşoară sub coordonarea unui procuror, cercetările fiind pentru moarte suspectă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.