Cavnic: Polei în zona pârtiilor de schi

Cavnic: Polei în zona pârtiilor de schi

Vremea a fost relativ caldă pentru această perioadă. Cerul a fost temporar noros. Pe parcursul nopţii au căzut precipitaţii slabe, sub formă de ploaie. Cantitatea maximă de apă înregistrată a avut valoarea de 0,5 l/mp, la Ulmeni. Vântul a suflat slab, la moderat, prezentând intensificări de până la 65 km/h în zona montană înaltă.Tot în această zonă a fost semnalată ceaţă, dar şi depunere de chiciură. Stratul de zăpadă măsura la munte până la 16 cm, la Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 2-5 grade Celsius.
Carosabilul tuturor sectoarelor de drumuri naţionale din judeţ este umed. Cerul este acoperit, vizibilitatea este bună. Plouă acum în Pasul Gutâi, la Petrova şi Vişeu de Sus. Angajaţii societăţilor care întreţin viabilitatea, pe timp de iarnă, au acţionat cu 35 tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului pe carosabilul unor sectoare din zonele montane şi de deal (24 tone pe DN18, la Borşa şi în Pasul Prislop; şase tone pe DN19C, Dealul Huta Certeze şi cinci tone pe DN17C, pe Dealul Ştefăniţei).  Noaptea trecută a căzut lapoviţă în zona montană a oraşului Cavnic, pe DJ109F şi pe Dealul Vălenilor. Temperatura scăzută, coroborată cu umiditatea din zona râului şi curenţii de aer rece au favorizat formarea poleiului pe carosabil. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea pe timp de iarnă au acţionat pe DJ 184 şi DJ109F (în partea montană a oraşului şi până la pârtiile de schi)  şi au răspândit 19 tone de material antiderapant. De asemenea, au intervenit cu utilaje, cu lamă, pentru a îndepărta zăpadă de pe acostamentul drumului DJ109F, în zona pârtiilor de schi şi a favorizarea parcarea autovehiculelor celor care s-au deplasat în zonă şi au practicat sporturile de iarnă. Zăpadă de pe acostamentul drumurilor DJ184 şi DJ109F măsoară între 15-60 cm. La această oră, carosabilul pe DJ184, DJ109F şi DJ 185 este acum curat, dar umed.Cade chiciură pe tronsonul DJ109F (de la Pasul Roata şi până la canton).Angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri  au acţionat cu trei utilaje şi au împrăştiat şapte tone de material antiderapant pentru a preveni şi combate poleiul format pe sectoarele de drumuri judeţene din zona localităţilor Preluca-Copalnic şi Băiuţ. Carosabilul este umed pe drumurile judeţene.  
Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele de drumuri publice din judeţ.         
Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.