VIDEO | Casa Județeană de Pensii Maramureș nu are încă aprobat bugetul aferent acordării biletelor de tartament pentru pensionari.

Casa Județeană de Pensii Maramureș nu are încă aprobat bugetul aferent acordării biletelor de tratament pentru pensionari. Instituția este în așteptarea unei hotărâri de guvern, pentru a ăutea reglementa acest neajuns.

Având în vedere că acordarea acestor bilete, în situația de față este legată tot de bugetul asigurărilor sociale de sănătate, Casa Județeană de Pensii Maramureș are o ușoară întârziere la aprobarea  bugetului aferent biletelor de tratament.

Urmează să se aprobe o hotărâre de guvern privind acordarea prestațiilor sub formă de bilete de tratament pentru anul 2021. În această hotărâre de guvern sunt prevăzute de regulă biletele de tratament acordate prin Casa Națională de Pensii Publice în unitățile de tratament balneare, care sunt în subordinea Casei Naționale de Pensii Publice”, menționează Lucica Pop, director executiv Casa Județeană de Pensii Maramureș.

După ce vor fi repartizate aceste serii Caselor teritoriale de Pensii,  va urma achiziționarea altor prestații de acest gen, cu alte unități economice, în baza unor contracte.

Deocamdată nu avem aceste serii și aceste repartizări, așteptăm să se publice hotărârea de guvern. Vom ieși cu precizări în momentul în care le vom avea”, precizează Lucica Pop.

Pentru anul în curs, criteriile de acordare a abiletelor de tratament nu s-au modificat, iar distriburea se face de Casa Județeană de Pensii Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.