Casa Judeţeană de Pensii chemată în instanţă

Casa Judeţeană de Pensii chemată în instanţă

Sute de maramureseni au actionat in instanta Casa Judeteana de Pensii Maramures, nemultumiti de deciziile de pensionare. Unii au fost dezamagiti de suma modica obtinuta in urma recalcularii si au recurs si ei la instantele de judecata.

Anul trecut, au fost inregistrate 665 de litigii, din care 448 au fost solutionate, iar restul de 217 sunt in continuare pe rolul instantelor de judecata. Litigiile  au avut ca obiect contestatii impotriva deciziilor de pensionare, dar au existat si contestatii la unele hotarari emise in baza unor legi speciale. A treia categorie de litigii a vizat contestarea unor decizii de recalculare si revizuire a pensiilor, a informat Daniela Vasile, purtator de cuvant al Casei Judetene de Pensii Maramures.

Daniela Vasile a precizat ca majoritatea dosarelor judecate au fost solutionate in favoarea institutiei pe care o reprezinta. De mentionat ca numarul contestatiilor a scazut usor anul trecut in comparatie cu precedentul. Reprezentantii Casei Judetene de Pensii sustin faptul ca, calculul s-a facut conform prevederilor legii. Persoanele care si-au incheiat activitatea pot contesta decizia de pensionare in termen de 45 de zile de la primirea documentului si, ulterior, daca nu sunt multumite cu rezolutia primita de la CJP, sa se adreseze instantelor de judecata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.