Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş are de plătit sume exorbitante pentru serviciile medicale de care beneficiază maramureşenii în străinătate

Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş are de plătit sume exorbitante pentru serviciile medicale de care beneficiază maramureşenii în străinătate

 Casa de Asigurari de Sanatate a primit de la inceputul anului si pana in prezent de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate un numar de 132 de formulare E 125, insemnand facturi de decontare a serviciilor medicale utilizate de maramureseni in state ale  Uniunii Europene. Suma totalala la care se ridica facturile, depaseste 259.000 euro, suma defalcata pe tari.
 Formularul E 125 reprezinta facturi emise pe numele asiguratilor care au beneficiat de anumite   servicii medicale  in state ale Uniunii Europene, fie in baza cardului de sanatate, fie in baza formularelor  sau certificatelor.  Din numarul total de 132 de formulare E 125,  45  au fost folosite in Austria,  32 in Franta iar  55 Italia.
 Facturile primite in aceasta perioada la Casa de Asigurari de Sanatate Maramures  vizeaza servicii medicale acordate maramuresenilor in perioada 2007-2009. Aceste servicii medicale au constat  in ingrijiri medicale in ambulatoriu de specialitate, medicamente, spitalizare, analize medicale  sau  transport cu ambulanta.
Cuantumul acestor sume difera in functie de formularul folosit, un exemplu elocvent pe care Calaudia Ganea, purtatorul de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatate Maramures l-a folosit  a fost de pe un formular E 125 intocmit  pe suma 0,34 euro centi, iar cea mai mare factura este  pe suma de 25.000 euro pe formularul E 112, care prevedea spitalizarea unui maramuresan in Austria.  Sumele modice sunt folosite de obicei pentru achizitionarea medicamentelor.
 “Nu exista un plafon  a sumei de care poate sa beneficieze  un asigurat, factura serviciilor medicale  poate sa ajunga si la suma de 30.000 sau chiar  40.000 euro” a declarat Claudia Ganea 
 Exista si 103  facturi care vizeaza strict cardul european de sanatate.  Aceste servicii medicale au fost utilizate  cu precadere de copii si pensionari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.