Căruţaşii ignoră legea

Căruţaşii ignoră legea

În pofida faptului că există o hotărâre a Consiliului Local Sighet care reglementează circulaţia şi staţionarea căruţelor pe raza municipiului, aceasta nu este respectată. Oamenii îşi "parchează" căruţele cam pe unde vor, spre disperarea celor care locuiesc in acele zone.
Indicatoarele care interzic parcarea carutelor sunt ignorate cu vehementa de cei care vand zilnic lemne de foc. Sighetenii se plâng de faptul că proprietarii cabalinelor nu doar ca ignora legea, dar nu au nici bunul simt sa colecteze dejecţiile lăsate în urmă de animale, iar in plina vara, locatarii blocurilor sunt constransi sa traiasca cu geamurile inchise.
Sighetenilor parca le e frica sa-i infrunte pe carutasi, de cele mai multe ori acestia manifestand un comportament violent. Echipa TV Sighet aflata azi in teren pentru a se documenta despre aceasta problema, poate sa confirme acest lucru, operatorul care filma carutele parcate chiar sub indicatoarele care interzic acest lucru, fiind agresat de unul dintre comerciantii de lemne.
Desi există un loc amenajat pentru ei în zona gării, carutasii refuză să stea acolo, deoarece nu este considerata o zona care sa atraga clienti. Viceprimarul Ovidiu Nemes a declarat ca va readuce problema in atentia consiliului local, pentru a gasi solutii imediate. Amenzile aplicate de catre oamenii legii nu ii determina pe carutasi sa respecte hotararea Consiliului Local, asta si datorita faptului ca nu există un cadru legal prin care să se poată confisca animalele şi atelajele până la plata amenzilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.