Baia Mare: Structura I.S.U. Maramures, apreciata de seful de la centru

Baia Mare: Structura I.S.U. Maramures, apreciata de seful de la centru

Numai vorbe de bine la adresa Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures. Macel Sorin Lucaciu, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta a efectuat in cursul dupa-amiezii de ieri o vizita in cadrul structurii judetene iar concluziile au fost cat se poate de pozitive. Dotarile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si noul dispecerat unic integrat recent inaugurat claseaza judetul Maramures pe locul doi pe tara, dupa Mures.

Modernizarea tuturor inspectoratelor pentru situatii de urgenta dar si disponibilizarile din sistem au fost principalele teme dezbatute de catre seful IGSU in cadrul conferintei de presa organizata ieri la sediul inspectoratului. "Nu sunt informatii care sa lasa sa se inteleaga ca la dumneavoastra aici sunt probleme, domnul colonel se straduieste foarte mult sa multiplice numarul unitatilor de interventie. Daca va uitati in Legea SMURD, Legea Sanatatii, Legea Asistentei Medicale de Urgenta, Legea 25, SMURDUL are niste timpi foarte bine stabiliti in legislatie, in cat timp trebuie sa ajunga la un caz de la primirea telefonului. Este de dorit ca si noi pompierii sa facem acelasi lucru pentru ca asa zice legenda. Poti stinge un incendiu cu un pahar de apa in primul minut, iti trebuie o galeata in primele trei minute si iti trebuie o masina daca ajungi dupa 15. Deci, pentru noi, timpul de reactie este absolut necesar, degeaba ii spui povesti omului ca nu mai ajungi si nu ii mai ramane nimic in casa. Chiar nu il mai intereseaza. Si din punctul asta de vedere, faptul ca domnul colonel doreste sa multiplice la nivel de judet numarul unitatilor este un lucru de laudat si cred ca va duce la scurtarea timpilor de raspuns", a declarat seful I.G.S.U., Marcel Sorin Lucaciu.

In ceea ce priveste disponibilizarile la nivelul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, 33 de subofiteri vor fi nevoiti sa paraseasca in curand sistemul. In urma reducerilor de personal, in structurile ISU vor ramane la nivel national doar 28.000 de angajati. "Acest moment de restructurare am incercat sa il folosim ca sa echilibram putin acel tratament echitabil al fiecarui cetatean. Adica fiecare cetatean sa primeasca nivelul de securitate care i se cuvine in calitate de platitor de taxe. Pana in urma cu ceva vreme, criteriul pe care il aveam cand dimensonam unitatile de pompieri era numarul populatiei din judet. ori eu cred ca trebuie sa depasim momentul asta. Mai intervine PIB-ul, intervina suprafata, intervin tipurile de risc carora trebuie sa le faci fata, dezvoltarea economica, sunt o gramada de criterii. Noi am avut o dezbatere destul de aprinsa dar constructiva, am avut o formula, am bagat toti indicatorii astia undeva acolo si la sfarsit le-a iesit o formula pe o pagina si am incercat sa facem un set de criterii care sa aduca un echilibru intre judetele mari si judetele mici", a mai adaugat Marcel Sorin Lucaciu.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" Maramures urmeaza sa primeasca in dotare inca cinci autospeciale. Este vorba despre patru ambulante de tip B (echipaje de prim ajutor) si un centru de comanda si control.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.