Cartofii, conservele, fructele şi zahărul s-au scumpit cel mai mult în primul trimestru din 2011

Cartofii, conservele, fructele şi zahărul s-au scumpit cel mai mult în primul trimestru din 2011

 

Cartofii, conservele, fructele şi zahărul s-au scumpit cel mai mult în primul trimestru din 2011 comparativ cu sfârşitul anului trecut, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică /INS/, informează Agerpres. 
Preţurile produselor alimentare au crescut în medie cu 2,16% faţă de decembrie 2010. Cartofii s-au scumpit cu 24,70%, conservele de legume – cu 19,20%, fructele proaspete – 12,56%, zahărul – 11,98%, conservele de fructe – 7,76%, mălaiul – 6,28%, uleiul – 5,24%, în timp ce ouăle s-au ieftinit cu 7,75%. 
Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 1,62%. Cel mai mult s-au scumpit cărţile, revistele şi ziarele – 5,18%, în timp ce autoturismele şi piesele de schimb s-au ieftinit cu 0,83%. Mai multe informaţii pe www.agerpres.ro 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.