VIDEO | Cărți carantinate 14 zile, după împrumutul de la bibliotecă

De măsuri speciale de carantinare au parte nu doar oamenii, ci și cărțile. Cărțile împrumutate de la bibliotecă, la restituire vor intra în regim de carantină, timp de 14 zile. Alternativa ar fi sterilizarea acestora cu un aparat special.

Împrumutrile la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”din Baia Mare se fac doar in holul instituției, cu respectarea unor norme speciale.

”Programul Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu”este de luni- vineri, de la ora 8:00, până la ora 19:00, și oferim servicii de împrumut carte la domiciliu, din fondurile secției ”Împrumut-carte pentru adulți”, ”Multicultural”, secția ”Împrumut carte pentru copii” și ”Multimedia”. Împrumutul se realizează doar din holul instituției și am organizat circuite separate, astfel încât să respectăm toate reglementările legislative, având în vedere contextul pandemiei”, spune Daliana Bonaț, director adjunct de specialitate Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”, Baia Mare.

Cărțile oferite spre împrumut, vor fi carantinate în momentul restituirii.

Legat de cărțile restituite, având în vedere că sunt supuse unor manipulări multiple s-a luat decizia de a le carantina. Cărțile sunt carantinate 14 zile, conform reglementărilor de la nivel național, dar și intenațional  din cadrul asociațiilor bibliotecilor din străinătate, astfel încât să avem noi siguranța și să oferim cetățenilor siguranța că acest virus nu mai este viabil”, menționează Daliana Bonaț.

Consiliul Județean Maramureș a alocat suma de 100 de mii de lei pentru Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, în vederea dotării cu patru sterilizatoare de carte.

”Este extraordinar faptul că am primit această sumă de bani în contextul acestei pandemii, a eforturilor noastre de a reveni cumva la o situație normală și să redeschidem sălile de lectură. Noi intenționăm să achiziționăm patru sterilizatoare speciale pentru carte cu lumină ultravioletă, care ar permite igienizarea a șase cărți timp de un minut. Astfel, nu ar mai fi necesar să carantinăm cărțile și astfel am putea să redeschidem sălile de lectură, iar cărțile nu ar mai fi blocate în carantină”, precizează directorul adjunct. Daliana Bonaț.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.