Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale din judeţ este uscat şi curat, excepţie fâcând un tronson al DN 18, în Pasul Gutâi

Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale din judeţ este uscat şi curat, excepţie fâcând un tronson al DN 18, în Pasul Gutâi

Vremea rece şi temperatura scăzută de pe parcursul nopţii şi acestei dimineţi (-8 grade Celsius)  au favorizat formarea poleiului şi a unor porţiuni de gheaţă pe trosnoane ale drumurilor judeţene (DJ 184 şi DJ 109F) în zona montană a oraşului Cavnic, a pârtiilor de schi şi în zona podeţelor, datorită influenţei curenţilor de aer rece şi a umidităţii. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea pe timp de iarnă a celor două drumuri judeţene au intervenit cu un utilaj şi au împrăştiat şase tone de material antiderapant. Cerul este senin acum în Cavnic, iar carosabilul celor două drumuri judeţene este parţial umed.
         Angajaţii societăţii de drumuri şi poduri au intervenit cu patru tone de material antiderapant pe DJ 186 Rozavlea-Săcel. Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene carosabilul este uscat. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale pe toată reţeaua de drumuri publice.
        Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale din judeţ este uscat şi curat, excepţie fâcând un tronson al DN 18, în Pasul Gutâi. Aici s-a intervenit cu un utilaj şi s-au răspândit două tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului. Carosabilul DN 18, în Pasul Gutâi, între km 27 şi km 38, este parţial umed.
         Temperaturi înregistrate pe parcursul acestei nopţi: -2 grade Celsius în Pasul Gutâi; -4 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus; -5 grade Celsius în Baia Mare şi Copalnic Mănăştur; -7 grade Celsius la Petrova şi -8 grade Celsius la Fereşti, -9 grade Celsius la Leordina; -7 grade Celsius la Ardusat şi -6 grade Celsius în Baia Mare  Cea mai scăzută valoarea termică înregistrată: – 12 grade Celsius la Târgu Lăpuş.
         Valori ale temperaturii aerului înregistrate acum în judeţ: -12 grade Celsius la Târgu Lăpuş; -8 grade Celsius la Petrova, Iezer şi Borşa; -7 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi Copalnic; -5 grade Celsius la Vişeu de Sus;  -4 grade Celsius în Baia Mare şi la Săpânţa; -3 grade Celsius la Ocna Şugatag; -2 grade Celsius la Dragomireşti şi în Pasul Gutâi.        
         Debitele şi nivelurile cursurile râurilor din judeţ au fost uşor variabile, fără a fi semnalate probleme deosebite. Fenomenele de iarnă sunt instalate pe principalele curusri de apă. Gheaţă la mal s-a format pe cursurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Mara, Sălaj, Lăpuş, Suciu şi Cavnic. Pe râul Iza, la Vadu Izei este în prezent pod de gheaţă cu ochiuri.
         Meteorologii au prognozat în continuare o vreme rece pentru astăzi în judeţul Maramureş. Cerul va fi variabil.  Vântul va sufla slab la moderat.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 7 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi -9 grade Celsius. Izolat în zonele joase se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.    

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.