Baia Mare: Preşedintele tuturor maramureşenilor dă asigurări că asistenţii persoanelor cu handicap îşi vor primi salariile restante în această lună. Un alt praf în ochi?

Baia Mare: Preşedintele tuturor maramureşenilor dă asigurări că asistenţii persoanelor cu handicap îşi vor primi salariile restante în această lună. Un alt praf în ochi?

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, le dă o veste bună îngrijitorilor persoanelor cu handicap din Maramureş. Aceştia îşi vor primi salariile restante în cel mai scurt timp.

Aflat în aceste zile la Bucureşti, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a avut întrevederi şi cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu. Interesat de a rezolva problemele cu care se confruntă asistenţii persoanelor cu handicap, respectiv restanţele salariale pe care primăriile nu le onorează către aceştia, preşedintele Mircea Man a prezentat ministrului situaţia sutelor de cazuri existente la nivelul judeţului Maramureş. „Nu-mi este indiferent necazul acestor oameni şi aşa năpăstuiţi de soartă. I-am spus doamnei ministru că nu este normal ca luni de zile aceştia să nu aibă banii necesari pentru a putea asigura un trai decent şi tot ce au nevoie persoanele cu handicap”, a spus Mircea Man. Drept urmare, ministrul Sulfina Barbu a dat asigurări că, printr-o rectificare bugetară, în cel mai scurt timp primăriile vor primi sumele necesare plăţii salariilor pentru îngrijitorii persoanelor cu handicap.  “Ministerul Muncii face toate eforturile ca drepturile asistenţilor persoanelor cu handicap să fie respectate. Prin urmare, până la sfârşitul acestei luni, printr-o rectificare bugetară, toate primăriile vor primi banii necesari plăţii salariilor pentru persoanele în cauză. Banii vor fi viraţi prin Ministerul de Finanţe”, a subliniat Sulfina Barbu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.