Carosabil umed pe tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene în Maramureş

Carosabil umed pe tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene în Maramureş

 Nopatea trecută temperatura scăzută (-7 grade Celsius), umiditatea din zona râului şi curenţii de aer rece au favorizat formarea poleiului pe DJ 184, în apropierea drumului şi pe tronsonul până la intersecţia cu drumul DJ109 F spre localitatea Strâmbu Băiuţ. De asemenea şi pe DJ 109F în Pasul Roata, în zona pârtiilor de schi, respectiv în zona podurilor şi podeţelor, dar şi pe tronsoane de drum spre localitatea Ocna Şugatag au fost condiţii meteorologice care au dus la formarea poleiului.  Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea celor două drumuri judeţene au intervenit şi împrăştiat şapte tone de material antiderapant. Carosabilul celor două drumuri judeţene este umed şi la această oră. Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene carosabilul este uscat, iar circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale.
      Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi uscat. S-a intervenit preventiv pentru a combate formarea poleiului pe DN 18, în Pasul Gutâi (între km 27 şi km 42, unde s-a răspândit o tonă de material antiderapant) şi pe Dealul Hera (între km 92 şi km 94, unde s-a acţionat tot cu o tonă de material antiderapant).  
                 Pentru astăzi meteorologii prognozează o vreme rece pentru această perioadă a anului în Maramureş. Cerul va fi variabil temporar noros în zonele joase, unde pe arii restrânse se va semnala ceaţă care va fi asociată cu depunere de chiciură.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 5 grade Celsius, iar cele minime între -4 şi -8 grade Celsius, izolat mai coborâte în zonele depresionare. Temperaturi înregistrate la această oră în Maramureş: -11 grade Celsius la Târgu Lăpuş; -9 grade Celsius la Borşa; -8 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei; -7 grade Celsius la Iezer; -4 grade Celsius la Ocna Şugatag; -3 grade Celsius în Baia Mare şi la Săpânţa; 0 grade Celsius la Dragomireşti
               Hidro Debitele şi nivelurile cursurile râurilor din judeţ, în ultimele 24 de ore, au fost uşor variabile, influenţate  de fenomenele de iarnă instalate. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheaţă la mal s-a format pe cursurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Lăpuş, Sălaj, Suciu şi Cavnic. Pe râul Iza, la Vadu Izei există un pod de gheaţă cu ochiuri. Curge năboi pe râul Vişeu, la staţia hidrologică Bistra. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.