CARGO vine în Sighet

CARGO vine în Sighet
În cadrul ediţiei de ieri seara 25 august a emisiunii Sighetul de azi, profesorul Voinaghi Marius a anunţat în exclusivitate la TV Sighet că trupa CARGO va concerta duminică, 4 septembrie, în încheierea Festivalului Antic şi Medieval "Aeternus Maramorosiensis".
Organizatorii evenimentului sunt convinsi ca prezenta trupei Cargo la Sighet ii va impulsiona si mai mult atat  pe maramureseni cat si pe turistii din tara sa participe la festival.
Grupul Cargo s-a infiintat in Timisoara in 1985, avandu-l ca fondator pe chitaristul Adrian Barar. Dupa fluctuatii mari in componenta, grupul a ajuns, in 1995 la o formula unitara de sase membri: Adrian Barar (chitara/voce), Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce), Adrian Igrisan (chitara/voce), Cristian Pup (clape), Alin Achim (bass) si Tavi Pilan (tobe). Prin trupa au trecut, de-a lungul timpului, muzicieni cu state grele, precum Octavian Iepan, Dinel Tollea, Nae Ionel Tarnotzi sau Leo Iorga.
Viata de rock n-a fost tot timpul roz pentru Cargo, fiind presarata cu momente tragice, cum au fost accidentele pe care Ovidiu Ioncu (1995) si Adrian Igrisan (2001) le-au suferit din cauza pasiunii pentru motociclete. Accidentul suferit in 1995 de catre Kempes a prilejuit venirea in trupa a vocalului/chitaristului Adrian Igrisan (ex-Riff). Acesta l-a suplinit si ulterior l-a completat in postul de vocal pe Ovidiu Ioncu. Grupul a lansat in formulele mai sus amintite albumele "Povestiri din gara" (1992), "Destin" (1995), "Ziua vrajitoarelor" (1998), dar si albumul "Cargo si Corala Teofora – Colinde si obiceiuri de iarna" (1996). In anul 2000, grupul a scos pe piata maxi-single-ul “Baga-ti mintile in cap”. La capitolul experimente muzicale, putem socoti de anvergura colaborarea cu hip-hop-erii de la R.A.C.L.A, la piesa "Anarhia" (1998), dar si inregistrarea unui cantec de Paste, cu tenorul Dorin Teodorescu (1997).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.