VIDEO | Care a fost promovabilitatea la bacalaureat în Maramureș înainte de contestații

Emoții mari pentru elevii de clasa a XII-a care au susținut bacalaureatul. Rezultatele au fost afișate astăzi. Promovabilitatea înainte de contestații în județul Maramureș este de 69,07%.

Cele mai bune rezultate la bacalaureat au fost obținute de elevii din Cluj, Sibiu și Iași iar la polul opus se află Giurgiu și Ilfov, potrivit situației centralizate de Ministerul Educației.

La nivel național rata de promovare înainte de contestații este de 62.9%. Este cea mai mică rată de promovare din ultimii șase ani. Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 iar media finală pentru promovarea examenului este minim 6.

Astăzi, elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite  pot depune contestații. Acestea pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic,azi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, și în 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.