Caraş-Severin: Festivalul de muzică folk de la Gărâna a adunat mii de spectatori

Caraş-Severin: Festivalul de muzică folk de la Gărâna a adunat mii de spectatori

Cea de-a şaptea ediţie a Semenic Fest – Folk s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă seara, la Poiana Lupului, la Musical Ranch – La Scena.

Evenimentul a adunat, în cele două seri, câteva mii de spectatori, care au aplaudat frenetic prestaţia artiştilor. La fel de încântaţi s-au arătat şi cantautorii Nicu Alifantis şi Mircea Vintilă, care au declarat că se întorc, de fiecare dată, cu foarte mare plăcere la Gărâna, în faţa unui public deosebit. Festivalul i-a avut ca protagonişti şi pe reşiţenii Cristian Buică şi Maria Gheorghiu, aceasta din urmă venind direct de la Vama Veche, unde a participat la Festivalul Folk You! Florian Pitiş.

”Particip pentru a doua oară la acest festival şi spun, în cunoştinţă de cauză, că, alături de cel de la Vama Veche, sunt cele mai mari manifestări de folk de peste an. Am fost impresionată să văd cât de multă lume este prezentă la acest eveniment de la Gărâna. Este şi un sentiment de mândrie. Dacă până acum se vorbea doar de Festivalul de jazz, acum se vorbeşte şi de cel de folk”, a declarat, pentru AGERPRES, Maria Gheorghiu.

Organizatorii evenimentului susţin că numărul spectatorilor a fost peste aşteptări, la fel ca şi prestaţia artiştilor.

”După Festivalul de Jazz, ne-am gândit că această locaţie trebuie folosită, trebuie pusă în valoare. Astfel, după succesul ce l-a avut acesta, a venit Semenic Fest – Rock, dar şi Semenic Fest – Folk, care au ca scop dezvoltarea turismului, prin îndemnarea la mişcare şi cultură. Publicul este deschis, foarte civilizat, aşa încât la nicio ediţie nu au fost înregistrate evenimente”, a precizat Lora Kortvelyessy, gazda festivalului.

Restaurantul ”La Scenă” din Gărâna a găzduit, tot în aceste zile, şi o expoziţie de pictură, aparţinându-i artistului plastic Bogdan Piperiu.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.