CAPTURĂ: Peste 1.100 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

CAPTURĂ: Peste 1.100 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

 În urma unor controale efectuate pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun, poliţiştii maramureşeni au depistat şi confiscat 1108 pachete cu ţigări de contrabandă. În cauză au fost întocmite dosare penale iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Ieri, 15 martie, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus au efectuat controale la mai mulţi agenţi economici de pe raza de competenţă. În urma verificărilor efectuate, la o societate comercială din Suciu de Sus poliţiştii au găsit 738 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană iar la o întreprindere individuală din localitatea Lăpuş au fost găsite alte 180 pachete cu ţigări, netimbrate în România.
Deoarece cei doi administratori verificaţi nu au putut prezenta documentele legale de provenienţă, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. 
În acelaşi scop au acţionat şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Sighetu Marmaţiei  pe trenurile de călători care circulau pe relaţia Valea Vişeului – Sighetu Marmaţiei.
Astfel, au fost identificate două femei din comuna Bistra care transportau 100 respectiv 90 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană fără a deţine documente legale. Cele 190 pachete cu ţigări au fost confiscate.
În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.