CAMPANIE: Serviciul Maltez a fost nominalizat la Maramureșeanul Anului 2015 la categoria comunitate

CAMPANIE: Serviciul Maltez a fost nominalizat la Maramureșeanul Anului 2015 la categoria comunitate

Campania Maramureșeanul Anului 2015, realizată de trustul de presă TV Sighet, Sighet FM și site-ul de știri MaraMedia.ro, continuă astăzi cu o nominalizare,la categoria comunitate. Este vorba despre Serviciul de Ajutor Maltez. În 2015 s-a împlinit un sfert de secol de când acest serviciu a ajuns pentru prima dată în România. Filiala din Baia Mare este la această oră una dintre cele mai bine organizate din întreaga țară.

Imediat după Revoluție, la finalul lunii martie a anului 1990, Serviciul Maltez din Germania a efectuat un prim transport umanitar în Baia Mare Cei care au făcut acest lucru au fost câțiva voluntari din Dorsten. Ulterior, nemții au continuat să sprijine cu produse și bani casele de bătrâni și copii, cantinele de ajutor social și spitalele din Maramureș.Filiala din Baia Mare a Serviciului de Ajutor Maltez a fost înființată în 1991, de doctorul Mircea Gheție, și a ajuns la ora actuală o instituție extrem de respectată în Maramureș. Serviciul Maltez a devenit în timppartener al celor mai importante instituții cum sunt Prefectura, ISU Maramureș, Serviciul Județean de Ambulanță, SMURD, care fac parte din Planul Roșu, în caz de calamități.

Serviciul de Ajutor Maltez acordă o mare atenție și tinerilor voluntari. Filiala din Baia Mare mizează pe ajutorul a peste 50 de elevi și studenți, coordonați de Gheorghe Breban, care este și președintele Tineretului Maltez din România.

Campania Maramureşeanul anului 2015 continuă şi în zilele următoare. În competiţie vor intra maramureşenii care s-au remarcat anul trecut datorită performanţelor lor din diferite domenii de activitate.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.