VIDEO | CAMPANIE HHC: Sărăcia extremă separă copiii de părinți, treptat, până îi separă de tot

Hope and Homes for Children lansează o campanie socială de strângere de fonduri și trage un semnal de alarmă cu privire la numărul din ce în ce mai mare de copii care riscă să fie separați de părinți și să ajungă în orfelinate, în contextul pandemiei și al sărăciei extreme în care familiile vulnerabile se adâncesc, în lipsa unui loc de muncă.

Fundația își propune ca, în urma apelului, să poată susține 1600 de copii aflați în situație de risc și familiile lor, prin intervenții integrate care să țină copiii în siguranță, acasă, în următoarea perioadă. Spotul video care însoțește campania vorbește despre așteptare, dar și despre riscul instituționalizării pentru copiii care trăiesc în sărăcie.

De curând, Banca Mondială a arătat că sărăcia extremă crește anul acesta pentru prima dată în ultimii 22 de ani- și estima că efectele pandemiei vor împinge în sărăcie extremă între 88 și 115 milioane de oameni doar în acest an, în special în țări care se confruntă cu rate ridicate de sărăcie, cum este și România. În condițiile în care, în 2019, România se afla deja pe primul loc în UE , cu 1 din 3 copii care trăiau în risc de sărăcie și excluziune socială, situația devine din ce în ce mai alarmantă: în lipsa unui minim necesar pentru a supraviețui – un acoperiș deasupra capului, căldura pe timpul iernii, sau cel puțin o masă pe zi – copiii sunt separați de părinți și, inevitabil, ajung în centre de plasament sau în forme de protecție specială. 

În martie anul acesta, peste 4.800 de copii erau încă instituționalizați, la nivel național, în 166 decentre de plasament.

Detalii despre cum vă puteți alătura acestei campanii pentru a susține copiii care riscă să fie separați de părinți găsiți pe site-ul Hope and Homes for Children România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.