VIDEO | A nins în Maramureș, iar în continuare se anunță vreme schimbătoare

A nins în Pasul Prislop, iar în zona stației meteo Iezer, din Pietrosul Rodnei, s-a aștenut un strat de zăpadă de până la 4 cm. În weekend, vremea s-a răcit considerabil în Maramureș, Asta datorită faptului că peste Maramureș s-a așternut frigul, temperaturile maxime fiind cuprinse ieri între 7 grade la Ocna Șugatag și 8 grade C în Baia Mare.

Primul strat de zăpadă s-a așternut deja în Maramureș, în zona Prislop și în zona Ieze, din Pietrosul Rodnei. Vreme răcoroasă a fost și azi în Maramureș, cu ploi slabe, iar în zona montană înaltă s-au semnalat fulguieli. Temperaturile maxime ușor crescute față de ieri, cu valori cuprinse între 10 și 13 grade C, iar cele minime între 1 și 4 grade C.

În continuare se anunță schimbări bruște de temperatură de la o zi la alta, cu nopți din ce în ce mai reci – aceasta este estimarea meteorologilor pentru următoarele două săptămâni. 

În intervalul 19 – 23 octombrie condițiile de ploaie vor fi reduse, dar din 24 octombrie vor fi ploi, la nivel local, aproape în fiecare zi până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză.

Între 19 și 23 octombrie va avea loc un proces de încălzire a vremii, care va determina o creștere a temperaturilor maxime de la 11…12 grade în prima zi, spre 18…19 grade, în medie regională, pe 23 octombrie. Apoi valorile termice vor fi în scădere ușoară și treptată, la finalul celei de a doua săptămâni de prognoză urmând a se înregistra o valoare medie a maximelor diurne de 13…14 grade. Regimul termic nocturn va avea o evoluție relativ asemănătoare, media temperaturilor minime urmând să crească de la 0…2 grade în primele nopți, spre 8..9 grade în jurul datei de 25 octombrie, apoi să scadă din nou, spre 4 grade, în ultimele nopți ale intervalului.

În primele zile ale intervalului nu se vor semnala precipitații, însă după 24 octombrie acestea vor fi prezente aproape în fiecare zi, dar se vor semnala pe arii restrânse și vor fi în general slabe cantitativ.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.