Campanie de informare cu sala goală

Unii angajatori maramureșeni se plâng că nu sunt informați cu privire la condiţiile în care cetaţenii străini non UE pot presta activităţi lucrative pe teritoriul României, însă la întâlnirea organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş, în colaborare cu Biroul pentru  Imigrări în acest sens nu s-a prezentat decât o persoană.

Ieri în Baia Mare a avut loc o campanie de informare a angajatorilor care doresc să angajeze persoane din afara Uniunii Europene, însă informarea s-a făcut în  prezența unui singur angajator.

„Noi cu reprezentanții Biroului pentru Imigrări Maramureș am organizat această întâlnire, însă din păcate constatăm o lipsă de interes a agenților economici, cei care verbal își manifestă dorința sau intenția de a angaja cetățeni străini. Noi stăm la dispoziția acestor agenți economici cu legislația specifică, documentele necesare pentru a putea obține premise de muncă pentru cetățeni străini, dar la fel ca și anul trecut, constatăm o lipsă de interes din partea agenților economici din județul Maramureș legat de informațiile privind angajarea cetățenilor străini”, a declarat Mircea Onea, consilier comunicare relații cu publicul ITM Maramureș.

”Se vede lipsa de interes a angajatorilor pentru obținerea informațiilor într-o modalitate simplă și într-un mediu potrivit. Pe cei care doresc să afle informații îi așteptăm la sediul biroului nostru sau pot consulta site-ul Inspectoratului General pentru Imigrări”, a adăugat reprezentantul Biroului pentru Imigrări Maramureș.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă în Maramureş sunt aproximativ 30 de firme care au circa 500 de angajați străini, majoritatea din Asia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.