Campania "Tu decizi! Votează legal!" continuă

Campania "Tu decizi! Votează legal!" continuă
Poliţiştii maramureşeni desfăşoară în continuare activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu drept de vot asupra riscurilor nerespectării legislaţiei care reglementează alegerile parlamentare. Astfel poliţiştii de proximitate din Cavnic au avut întâlniri cu cetăţenii aflaţi în zona Casei de Cultură, pentru a le transmite mesajele campaniei. O activitate asemănătoare a avut loc şi în centrul oraşului Târgu Lăpuş.
Mai mult, astăzi, 22.11.2012, cu începere de la ora 10.00, în Piaţa Izvoarele din municipiul Baia Mare a avut loc o acţiune de prevenire în sistem integrat, organizată de Centrul de Comunicare Maramureş. Membrii centrului, respectiv purtătorii de cuvânt ai Instituţiei Prefectului, ai Inspectoratelor de poliţie, jandarmi şi situaţii de urgenţă precum şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, s-au întâlnit cu cetăţenii prezenţi în piaţă pentru a le oferi pliante conţinând prevederile legale ce reglementează alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.
Centrul de comunicare Judeţean Maramureş recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi să anunţe prin apelul de urgenţă 112 orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare.
Reamintim candidaţilor, simpatizanţilor acestora şi totodată tuturor cetăţenilor că „distrugerea , deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite” constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă între 1000 şi 2500 lei. Poliţia, inclusiv poliţia locală, este obligată să asigure integritatea panourilor şi afişelor electorale.
De asemenea, conform art. 39 alin 4. din lege „este interzisă utilizarea de către partidul politic, alianţa politică, alianţa electorală, organizaţia cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidatul independent, a locurilor speciale pentru afişaj electoral astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori alt candidat independent”. Nerespectarea acestei dispoziţii constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă între 1000 şi 2500 lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.