Campania interregională ”Regiunea mea verde”, oportunitate pentru școlile și liceele maramureșene de a-și promova proiectele verzi și de a participa la un schimb de experiență cu unități școlare din Ungaria și Lituania

Consiliul Județean Maramureș, în calitate de entitate afiliată în proiectul Europe Direct Maramureș 2021-2025, invită unitățile școlare din Maramureș să participe la Campania interregională ”Regiunea mea verde”, derulată în parteneriat internațional cu Centrele Europe Direct Panevėžys din Lituania și Jasz-Nagykun-Szolnok din Ungaria, în baza relațiilor de colaborare cu aceste regiuni înfrățite cu Județul Maramureș.

Campania interregională ”Regiunea mea verde” – ”Bringing Green in My Region” își propune să promoveze proiectele verzi derulate de școli și licee din Maramureș și din regiunile partenere, care vizează implicarea tinerilor în acțiuni responsabile de îmbunătățire a mediului și a vieții de zi-cu-zi, stimularea lucrului în echipă și producerea unei schimbări în comunitate. De asemenea, campania are în vedere și realizarea unui schimb de bune practici privind metode de învățare de la distanță ce s-au dovedit eficiente în perioada învățării în sistem online, precum și dezvoltarea de oportunități de colaborare internațională în domeniul educațional.

Activitățile prevăzute în cadrul campaniei sunt următoarele:

  1. Concursul video ”Agenda Verde”. Echipe de elevi cu vârsta peste 12 ani și profesori coordonatori vor înscrie în concurs scurte materiale video privind proiecte verzi. Termen de înscriere: 29 octombrie 2021
  2. Concursul foto ”Galeria virtuală a regiunii mele verzi”. Va fi organizată o expoziție online cu fotografii care ilustrează poveștile elevilor și școlilor implicați în campania interregională. Termen de înscriere: 29 octombrie 2021
  3. Schimb de bune practici ”Apropiați, respectând distanțarea”. Se va realiza un catalog online de bune practici privind metode de învățare de la distanță, care va fi prezentat în cadrul unui webinar dedicat profesorilor și elevilor participanți în campanie. Webinarul va avea loc în prima parte a lunii decembrie 2021. Termen de înscriere: 19 noiembrie 2021.

Câștigătorii concursurilor de materiale video și fotografii se vor reuni în cadrul Atelierului ”Green CaMMp”, care va avea loc în luna decembrie 2021, în sistem hibrid, pe parcursul a 2 zile, cu participarea fizică a elevilor din Maramureș (dacă va fi posibil) și cu participare online pentru reprezentanții regiunilor înfrățite. Vor fi organizate ateliere de lucru și vor fi acordate premiile pentru Concursurile ”Agenda Verde” și ”Galeria virtuală a regiunii mele verzi”, precum și premiul de colaborare pentru Schimbul de bune practici ”Apropiați, respectând distanțarea”.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Biroul relații publice, secretariat ATOP și relații internaționale din cadrul Consiliului Județean Maramureș, email: bri@maramures.ro, tel: 0262.211.544.

Pentru detalii despre acțiunile Campaniei interregionale ”Regiunea mea verde”, accesați codurile QR:

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.