Campania „Dincolo de aparențe”, la Sighetu Marmației

Doua licee din Sighetu Marmației au fost gazdele polițiștilor de prevenire și ale celor de la Centrul de Evaluare Prevenire și Consiliere Antidrog, în cadrul campaniei ”Dincolo de aparențe”. Peste 250 de elevi și cadre didactice au ascultat povești despre tineri care au ales calea drogurilor.

Polițiștii le-au prezentat consecințele pe termen mediu și lung ale consumului de droguri, atât în plan fizic și psihic, cât și penal. Elevii au aflat care sunt infracțiunile pe care le pot comite în calitate de consumatori, fie că sunt în faza de sevraj, fie ca sunt sub influența drogurilor. De asemenea, au aflat cum răspund ei în fața legii în calitate de minori.

Din păcate tot mai mulți tineri sunt tentați să încerce droguri și de la vârste tot mai mici. Pentru ca aceste activități preventive să aibă impactul dorit în conștiința tinerilor, este importat ca și părinții să își facă timp pentru copiii lor. Să le dea atenție, suport și multă afecțiune. Să-i învețe că viața este cu bucurii și cu probleme și să îi ajute să găsească soluții la problemele lor și modalități sănătoase de a trece prin ele. Informați-vă și luați decizii înțelepte!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.