Campania ”Alertă, Răpire copil!” implică și sighetenii în rezolvarea cazurilor de dispariție a minorilor

Campania  ”Alertă, Răpire copil!” implică și sighetenii în rezolvarea cazurilor de dispariție a minorilor

 Incepand din data de 20 mai a devenit funcţional proiectul „Alertă răpire copil”, un mecanism de acţiune în situaţii excepţionale, după model occidental şi complementar activităţilor pe care le desfăşoară în mod normal Poliţia şi Parchetul. Acest proiect a fost mediatizat si in municipiul nostru prin intermediul politistilor de proximitate care au impartit fluturase informative si au lipit afise in punctele cheie ale orasului. Semnalarea cazurilor se face la numărul de telefon 112, iar alerta va fi dată în cât mai multe şi mai diverse medii, pentru a se putea culege rapid informaţii preţioase cu privire la răpirea sau dispariţia cu riscuri pentru viaţa şi sănătatea copilului. Pe parcursul a mai multor zile politistii de proximitate sigheteni au impartit fluturasi cetatenilor astfel încât sighetenii să înveţe cum să acţioneze atunci când iau cunoştinţă sau sunt afectaţi direct de răpirea unui copil.
„Cu sprijinul colegilor, vom organiza şi campanii stradale de sensibilizare a populaţiei. De asemenea, vom pune accent pe întâlnirile cu elevii, cadrele didactice, părinţi şi psihologi”, declara Robert Szekely agent sef principal in cadrul politiei de Proximitate Sighet.
 Agentul sef principal Robert Szekely a subliniat importanţa implicării mass media şi a unui număr mare de parteneri publici şi privaţi, precum şi a societăţii în ansamblul ei în prevenirea şi combaterea dispariţiilor şi răpirilor de copii. Mecanismul a fost construit de Poliţia Română, în parteneriat cu Ministerul Public şi Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual Focus, în cadrul unui proiect co-finanţat de Comisia Europeană. Robert Szekely a mai adăugat că România este prima ţară dintre noile state membre ale UE care a construit un astfel de mecanism.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.