CĂLIN BOTA: Inițiativa liberală prin care se interzice publicitatea la ţigarete electronice

Călin Bota, deputat PNL Maramureș a votat marți, 18 iunie, în Camera Deputaților, inițiativa liberală prin care se interzice publicitatea la ţigarete electronice, inclusiv a celor de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.

Sănătatea copiilor noștri reprezintă o prioritate. Este important să ne preocupe viitorul, iar siguranța și sănătatea tinerilor reprezintă obiective majore pentru noi toți, ” a declarat Călin Bota.

Astfel, orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru ţigarete electronice, inclusiv de tip Vape, produse destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului si a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) şi flacoane de reumplere este interzisă.

Propunerea legislativă interzice şi publicitatea pentru acest tip de produse în incinta unităţilor de învăţământ şi a unităţilor de asistenţă medicală sau la o distanţă mai mică de 200 metri de intrarea acestora, măsurată pe drum public.

Publicitatea la aceste produse nu va fi permisă nici în publicaţii destinate în principal minorilor, în sălile de spectacole înainte, în timpul şi după spectacolele destinate minorilor”, a adăgat Călin Bota.

Legea a fost adoptată și de Senat pe 18 decembrie, votul Camerei Deputaților fiind decizional.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.