Călin Bota: În Baia Mare, calitatea deszăpezirii trebuie să crească, nu tariful ei
12.700.000 de lei e valoarea contractului de deszăpezire pentru iarna 2021-2022 (iarnă lungă, din moment ce contractul încheiat de primărie face referire la perioada 01.10.2021 – 30.04.2022!). Chiar și la această valoare, primarul municipiului insistă că ar trebui o suplimentare de circa 18%, invocând indicele prețului de consum pentru astfel de servicii, stabilit de Institutul Național de Statistică (INS). Însă consilierii locali au respins în două rânduri (în 9 și 28 decembrie) creșterea tarifelor.
”Motivația: tarifele sunt mai mari de 2-5 ori față de cele practicate în imediata vecinătate a municipiului sau în localități similare din țară, deci oferă o marjă de profit îndestulătoare.
Cum titularul contractului e asocierea SC Construrom SA (deținută de finul de primar) – SC Nord-Vest Infrastructură și Servicii SRL (a fiului lui Ioan Oniza, furnizorul preferat de pop-corn), primarul insistă cu mărirea tarifului (prietenii știu de ce!). Ca atare – pe principiul de la loz în plic: ”mai trage o dată” – a repus proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 27 ianuarie.
Știu că, măcar în cazul consilierilor liberali locali, aceștia votează după cum le dictează conștiința. Totuși, în calitate de președinte PNL Baia Mare, mi-am permis o recomandare: să nu voteze această mărire de tarif. Sau, să accepte mărirea cu 17,92%, dar cu următoarele amendamente cumulative:
♦️ coeficientul să fie aplicat numai după ce tariful de bază al deszăpezirii a fost adus la nivelul real al pieței, adică a fost micșorat de 2-5 ori față de actuala valoare
♦️ să se impună și creșterea calității serviciului cu 18%
♦️ deszăpezirea să se facă în mod obligatoriu și pe străzile și aleile din cartiere, la aceeași calitate ca pe bulevardele aflate la vedere.
Mai puțin jaf din banul public și mai multă calitate și promptitudine față de toți băimărenii!” – declară Călin Bota, deputat PNL Maramureș, președintele PNL Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.