VIDEO | “Bun de Maramureș” – sprijin pentru producătorii locali

Asociația “Bun de Maramureș” anunță lansarea activităților prevăzute în Planul de Acțiune elaborat în cadrul proiectului ”FoodChains 4 Europe – Lanțuri alimentare pentru Europa”, proiect implementat de Consiliul Județean prin Programul Interreg Europe. Producătorii din industria alimentară maramureșeană sunt așteptați să participe la activitățile asociației și să se bucure de sprijinul pe care aceasta îl va oferi atât pentru dezvoltarea unor produse competitive, cât și pentru promovarea produselor licențiate cu marca “Bun de Maramureș”.

Înființată la inițiativa Consiliului Județean Maramureș, Asociația “Bun de Maramureș” este organizația responsabilă cu punerea în aplicare a Planului de Acțiune, cu scopul de a introduce sistemul de etichetare „Bun de Maramureș” pentru cele mai reprezentative produse locale. Astfel, în perioada 2020-2021, Asociația “Bun de Maramureș” va elabora și implementa procedura de licențiere pentru marca “Bun de Maramureș” și va derula programul pentru inovarea lanțului alimentar și diseminarea tehnologică în Județul Maramureș.

Activitățile prevăzute pentru dezvoltarea lanțurilor alimentare din județul Maramureș sunt în concordanță cu viziunea Comisiei Europene pentru perioada 2021-2027, referitoare la protecția, utilizarea durabilă și refacerea naturii. Strategia „De la fermă la consumator”, a cărei punere în aplicare va fi finanțată de Uniunea Europeană, va asigura un sistem alimentar echitabil, sănătos și ecologic. Se dorește ca în anii următori să se creeze un cadru care să reunească natura, fermierii, întreprinderile și consumatorii pentru a crea împreună un viitor durabil și competitiv.

Asociația “Bun de Maramureș” este o organizație neguvernamentală de drept privat fără scop patrimonial, ce are ca scop promovarea, păstrarea și revitalizarea patrimoniului maramureșean reprezentat de produsele locale și tradiționale, meșteșuguri, tradiții, folclor, gastronomie, arhitectură specifică, monumente, stil de viață, cultura contemporană, situri și resurse naturale ale Maramureșului, precum și sprijinirea entităților juridice publice sau private care contribuie la dezvoltarea patrimoniului maramureșean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.