VIDEO | Bugetul Spitalului de Boli Infecțioase, suplimentat

Printr-o adresă înaintată Consiliului Județean, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare a solicitat rectificarea bugetului pe anul 2020, prin majorarea veniturilor și cheltuielilor cu suma de 1,46 milioane de lei. În ședința ordinară a Consiliului Județean din luna mai, aleșii județeni au aprobat rectificarea pozitivă a bugetului spitalului.

Suplimentarea bugetului unității medicale are trei surse, și anume: 500.000 de lei venituri din contractele încheiate cu casele de asigurări sociale de sănătate, 300.000 de lei subvenţii din bugetul fondului naţional unic de asigurări de sănătate pentru acoperirea creşterilor salariale şi 660.000 de lei sume alocate pentru stimulentul de risc.  De acest stimulent vor beneficia medicii care au fost în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2.

„Chiar dacă ministrul Sănătății a acuzat autoritățile locale că nu au trimis în timp cererile de finanțare, în cazul nostru, termenul pentru depunerea acestor cereri a fost respectat. Ne bucurăm că putem să alocăm aceste sume de bani spitalului, care astfel poate să plătească în continuare medicii. Personalul medical are nevoie de toată susținerea pentru a-și continua activitatea în același mod profesionist, iar această susținere vine și prin acordarea sumelor suplimentare promise pentru riscurile la care se expun zi de zi”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 34 de voturi pentru în ședința din luna mai.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.