VIDEO | Bugete mai mari pentru muzee

După votarea bugetului județului pentru anul 2019, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, s-a întâlnit cu conducerile celor patru muzee aflate în subordinea administrației județene. Discuții pentru stabilirea bugetului fiecărui muzeu în parte au avut loc cu reprezentanții Muzeului de Etnografie și Artă Populară, ai Muzeului Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, ai Muzeului Județean de Istorie și Arheologie și ai Muzeului de Mineralogie din Baia Mare. Fiecare dintre cele patru muzee a primit, în 2019, un buget cu aproximativ 50% mai mare decât cel din 2018.

Au avut loc discuții aprofundate la Palatul Administrativ din Baia Mare pentru stabilirea bugetului Muzeului de Etnografie și Artă Populară. 2.163.000 de lei în 2018, pentru anul acesta i s-a acordat un buget  de 3.009.000 de lei. O creștere de aproape 40% a bugetului pentru anul 2019 s-a înregistrat și la Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, instituție în subordinea Consiliului Județean Maramureș. E vorba de un buget total de aproape 2,3 milioane de lei față de 1,6 milioane în 2018. Peste 300.000 de lei vor fi investiți și în acest an, de către muzeu, pentru achiziționarea de picturi aparținând Școlii de Pictură Băimărene și se va încerca, în mod special, repatrierea unor picturi din alte țări.

Discuțiile au continuat la Palatul Administrativ cu reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie, pentru stabilirea bugetului instituției pentru anul 2019.

”Anul trecut am finalizat o investiție pentru reabilitarea acoperișului muzeului, în sumă de 2,2 milioane de lei și felicit conducerea pentru buna desfășurare a lucrărilor. Și în acest an asigurăm un buget consistent pentru muzeu, iar cei 3,5 milioane de lei reprezintă cel mai mare buget pentru acest tip de instituție în subordinea Consiliului Județean Maramureș. Asigurăm, așadar, pentru funcționarea instituției, un buget cu aproape 50% mai mare decât în 2018”, afirmat președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Ultima discuție pentru stabilirea bugetului pentru anul 2019 s-a purtat cu conducerea Muzeului de Mineralogie din Baia Mare. Ca și la celelalte muzee din subordinea Consiliului Județean Maramureș și aici s-a asigurat, în acest an, o creștere a bugetului de aproape 50%, respectiv 1,5 milioane de lei, față de 1,1 milioane lei în anul 2018.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.