VIDEO | Brian Cristian, deputat USR PLUS, presiuni la Ministerul Tineretului și Sportului pentru investiții în bazele sportive din Baia Mare

Brian Cristian, deputatul USR PLUS de Maramureș, reia un subiect de mare interes la nivelul municipiului Baia Mare: bazele sportive care aparțin de Complexul Sportiv Național “Lascăr Pană”.

Deputatul USR PLUS a participat împreună cu ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, la o dezbatere în ceea ce privește descentralizarea infrastructurii sportive. În cadrul dezbaterii, reprezentanții MTS au precizat că bazele sportive incluse în complexurile naționale sportive vor rămâne în subordinea ministerului:

“După cum am menționat și în alte ocazii, trecerea bazelor sportive din Baia Mare în administrarea autorităților locale nu reprezintă soluția care garantează sau forțează modernizarea infrastructurii. Cel puțin nu cu actuala administrație.”, declară Brian Cristian.

Incapacitatea administrației locale de a îmbunătăți infrastructura bazelor sportive s-a văzut în anii anteriori, așa că, prin intermediul unei interpelări, parlamentarul Brian Cristian face apel la Ministerul Tineretului și Sportului să investească în modernizarea Complexului Sportiv Național “Lascăr Pană”:

“Administrația locală nu reușește să aducă infrastructura sportivă la standardele dorite de băimăreni, așa că investițiile în modernizarea CNS “Lascăr Pană” trebuie să vină din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

 Ca atare, l-am interpelat pe ministrul Novak cu privire la planurile de viitor ale Complexului Național Sportiv “Lascăr Pană” din Baia Mare.

 Îmi doresc să aflu care baze sunt prioritare căci, spre exemplu, sala de sport pe structură ușoară mai are nevoie doar de 8.300 de lei pentru finalizarea și recepționarea lucrării, iar bazinul de înot de 1.400.000 de lei.

 E important de știut și ce sume intenționează MTS să aloce pentru investiții în următorii 3 ani și ce demersuri trebuie să facă echipa de management a complexului sportiv din Baia Mare pentru a primi fondurile necesare.”, completează deputatul Brian Cristian.

Deputatul USR PLUS de Maramureș avertizează ministerul în ceea ce privește starea precară a bazelor sportive și face presiuni la intervale regulate de timp în direcția obținerii fondurilor necesare pentru modernizarea CNS din Baia Mare:

“A trecut vremea tăiatului de panglică. Lucrările realizate până acum (puține, ce-i drept) se degradează și, dacă mai așteptăm mult, va mai rămâne doar personalitatea juridică din Complexul Sportiv National „Lascar Pană”.

Am făcut și voi face în continuare presiuni pentru finanțarea bazelor sportive din Baia Mare. Prea mult timp a fost ignorat orașul nostru atunci când a venit vorba de investiții masive în infrastructura sportivă.”

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.