BRAMBUREALĂ: Marinel Rob încă rezistă în funcția de primar interimar

BRAMBUREALĂ: Marinel Rob încă rezistă în funcția de primar interimar

 Serialul Coaliției pentru Baia Mare, cu Marinel Rob și Cătălin Cherecheș în rolurile principale, continuă. Un episod s-a consumat ieri, în Consiliul Local, unde ședința prin care se dorea înlăturarea lui Rob din funcția de primar interimar nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. După ședință, s-au făcut și câteva declarații. Dar personajele s-au contrazis din nou. 

Circ pe gratis în Consiliul Local Baia Mare. Coaliția pentru Baia Mare, cu sprijinul PMP, insistă să îi retragă atribuțiile de primar viceprimarului Marinel Rob. S-a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens și s-a cerut și convocarea unei ședințe pentru a fi supus votului. Dar chiar inițiatorii au fost cei care au lipsit de la ședință. Din cele 8 persoane care au semnat pentru convocarea ședinței, doar Dorel Mureșan a fost prezent în sală. 
R: Credeți că ar mai trebui să fie consilieri locali colegii dumneavoastră? 
D.M.: Să vedem care au fost raționamentele pentru care nu au putut fi prezenți. 
R: Dar nu au venit la propria lor nuntă. I-au chemat pe nuntași și nu au venit la nuntă.
D.M.: Se mai întâmplă. Mulțumesc.
R.: Cum ”se mai întâmplă”, dle Mureșan?
D.M.: Vom analiza situația și vom găsi adevăratele cauze care au dus la situația de față.
Imediat după ședință, vocea Coaliției pentru Baia Mare desemnată pentru episodul din 13 februarie a anunțat că a primit un mesaj prin care i se confirmă faptul că  Marinel Rob ”a renunțat de prerogativele de primar interimar”. Nu este prima dată când un reprezentant al Coaliției pentru Baia Mare anunță că Rob nu mai e primar interimar. 
D.M.: Ulterior am primit un mesaj prin care mi se confirmă faptul că domnul Rob Marinel a renunțat la prerogativele de primar. 
R: Cine este, în momentul de față, primar al municipiului Baia Mare? 
D.M.:Decizia se va lua cu maximă operativitate în așa fel încât la momentul respectiv o să vă putem face precizările necesare. Atribuțiile vor fi preluate probabil de doamna Noemi Vida. 
R: Coaliția este de acord cu decizia asta?
D.M.: Din moment ce de la Coaliție mi s-a transmis mesajul, sunt convins că sunt de acord.
De cealaltă parte, Marinel Rob contrazice Coaliția și spune că la ora actuală își exercită atribuțiile de primar. Așteaptă însă ședința Consiliului Local de joi, pentru a vedea ce se va hotărî în privința sa. 
”Vreau să arăt tuturor că nu sunt cusut de acest scaun de la Primărie și că dacă se va dori să continuăm în aceeași formulă joi voi fi probabil din nou reales, dacă nu, rămâne să vedem noua conjunctură. Vreau să fie un climat de liniște în Consiliul Local. Au fost variante să mi se ceară demisia de mai mult timp, nu am îmbrățișat această idee. Rămâne ca joi să se tranșeze problema și să vadă cine cu cine, până la urmă. Cel puțin, la ora actuală, da, sunt primar”, a declarat Marinel Rob.
O ședință extraordinară a Consiliului Local Baia Mare este programată pentru ziua de joi, 16 februarie, de la ora 15:00. 
Potrivit baiamare.ro, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului local al Municipiului Baia Mare din 16 februarie 2017 este prevăzut un singur proiect de hotărâre: 
1.Proiect de hotărâre privind reorganizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al  Municipiului Baia Mare
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.