Box – Lucian Bute: Acea lovitură de stânga a venit exact cum am exersat-o la antrenament

Box – Lucian Bute: Acea lovitură de stânga a venit exact cum am exersat-o la antrenament
Lucian Bute a dezvăluit la conferinţa de presă de după confruntarea cu Jean-Paul Mendy, pe care l-a învins prin KO în repriza a 4-a, că strategia sa de meci a funcţionat perfect, iar croşeul de stânga cu care a încheiat lupta a fost exersat îndelung la antrenament.
"La începutul meciului au fost puţine emoţii, dar mă aşteptam ca el să fie puţin mai agresiv. Dimpotrivă, el a adoptat o tactică defensivă, s-a deplasat foarte mult şi a încercat să mă contraatace, să mă surprindă. I-a reuşit de câteva ori, dar uşor-uşor, începând cu repriza a 2-a, am început să-mi simt adversarul, să-mi utilizez viteza şi deplasarea în ring şi a venit acea lovitură de stânga exact cum am exersat-o la antrenament”, a declarat campionul mondial după meci. Lucian Bute a reamintit că succesul său are la bază o pregătire riguroasă, pentru că o singură greşeală în ring poate distruge o carieră.
”La acest nivel, nu poţi să-ţi subestimezi adversarul, nu-mi permiteam, pentru că boxul este un sport foarte dur şi o lovitură poate schimba soarta unei meci, a unei cariere. De aceea m-am pregătit foarte conştiincios, am avut o strategie foarte bine pusă la punct, împreună cu antrenorul Stephane Larouche. A funcţionat exact cum mi-am dorit şi a venit acel KO fără să mă forţez vreun pic”.
Concentrat asupra misiunii sale în ring, Lucian Bute nu a ştiut exact în ce repriză a încheiat conturile cu francezul Mendy. ”Nu a fost repriza a 5-a? După repriza a 3-a, l-am întrebat pe Stephane în ce repriză suntem. Nu mă mai gândeam la reprize, eram atât de concentrat încât nu mai număram reprizele. Mă simţeam extraordinar de bine, nu eram obosit şi totul a decurs conform strategiei”.
Aceasta a fost a 29-a victorie, a 24-a înainte de limită, din 29 de meciuri disputate ca profesionist de Lucian Bute, care şi-a apărat cu succes pentru a 8-a oară titlul mondial IBF la supermijlocie, în cadrul galei ”Campion pentru România”.
Boxerul a anunţat că viitorul său meci va avea loc pe 5 noiembrie, iar cel mai probabil adversar va fi americanul Kelly Pavlik, fost campion mondial WBC şi WBO al categoriei mijlocie.
Lucian Bute s-a arătat contrariat de reacţia ostilă a tribunei când i-a mulţumit Elenei Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, care a susţinut financiar organizarea acestui eveniment de la Romexpo. ”Eu am venit cu tot sufletul în România, mi-am dorit acest lucru, să boxez în faţa românilor. Dacă s-a putut organiza acest eveniment, ar trebui să fim mândri de acest lucru. Eu nu am venit pentru o campanie politică, eu am venit pentru români, nimic altceva. Dacă se găsesc alţii care să organizeze un eveniment ca acesta de ce nu să revin în România. Vin cu mare drag, eu vin să boxez în faţa voastră, indiferent cine va organiza meciul acesta. InterBox-ul e de acord cu mine şi vom veni pentru că au trăit momente de neuitat aici, sunt convins. În această seară, România a fost capitala boxului mondial. Milioane şi milioane de telespectatori care au fost cu ochii pe România. S-a vorbit de România, de Bucureşti, s-a vorbit de bine şi trebuie să fim mândri. De ce trebuie să căutăm aceste lucruri care să mânjească această bucurie, această seară fantastică”.
Campionul mondial a dezvăluit că era gata să lăcrimeze în timpul intonării imnului naţional, dar a reuşit să-şi stăpânească emoţiile. ”A fost într-adevăr presiune pe umerii mei şi când a cântat Andra imnul naţional, un pic mai aveam şi îmi dădeau lacrimile, dar m-am stăpânit, mi-am controlat emoţiile, am rămas concentrat la ceea ce aveam de făcut, pentru că ştiam că va fi foarte greu. A fost o seară specială pentru mine, mi-am dorit foarte mult acest meci în România”.
Boxerul gălăţean s-a arătat convins că are forţa şi valoarea pentru a trece şi peste o eventuală înfrângere în cariera sa de profesionist. ”Dacă va veni vreodată şi o înfrângere, cred că sunt capabil să trec peste ea. Marii campioni ştiu şi să piardă”.
Stephane Larouche, antrenorul lui Bute:”Principala misiune a lui Lucian în seara asta a fost să facă faţă presiunii şi să se concentreze când erau 100 de grade în ring. A fost uimitor. A reuşit acest lucru şi a făcut şi spectacol. A menţinut ritmul, a reuşit o sincronizare perfectă, a urmat lovitura de stânga şi s-a terminat”.
Bute nu l-a uitat pe primul său antrenor la box, căruia i-a dăruit mănuşile cu care a luptat sâmbătă serara. ”Vreau să-i mulţumesc primului meu antrenor, Felix Păun, dânsul este primul care mi-a pus mănuşile în mâini, în 1994, şi datorită dânsului sunt azi aici în faţa dumneavoastră, sunt campion mondial şi îi voi da mănuşile cu care am boxat în această seară”.
Campionul mondial se întoarce de luni la Galaţi, alături de familie, şi va mai sta 3 săptămâni în ţară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.