BIG BROTHER:. Sistemele antivirus nu mai fac faţă hackerilor, avertizează John McAfee

BIG BROTHER:. Sistemele antivirus nu mai fac faţă hackerilor, avertizează John McAfee

Creatorul antivirusului comercial John McAfee crede că, dacă nu ne schimbăm obiceiurile online, viaţa aşa cum o ştim ar fi complet dată peste cap şi că întreaga omenire stă pe o bombă cu ceas. Un interviu în exclusivitate realizat de Mihai Melinescu.
"Paradigma antivirusului este moartă, am zis de acum zece ani că nu mai merge, pentru că lumea hackerilor a depăşit mult acea paradigmă. Nu mai este util să cauţi programele nocive şi să le îndepărtezi, pentru că, în zilele noastre, hackerii îţi caută prin sistem luni de zile, chiar ani", spune creatorul antivirusului comercial.

John McAfee a mai vorbit despre lupta dintre companiile care creează antiviruşi şi hackeri.

Reporter: Sunt, să le numim, teorii ale conspiraţiei care susţin că tocmai firmele de antivirus sunt mână-n mână cu hackerii, astfel încât aceste companii să poată taxa găsirea unei soluţii – pe care o aveau deja. Poate fi adevărat?

John McAfee: Pentru că am fost într-o asemenea afacere vă pot asigura că nu poate fi adevărat, şi iată de ce. Sunt 4-5 companii de antivirus în lume, dar o jumătate de milion de hackeri. Ar fi stupid să cheltui energie, timp şi bani ca să-ţi produci propriii viruşi, când o jumătate de planetă îi face oricum.

John McAfee ne sfătuieşte să fim atenţi ce date introducem în smartphone, de exemplu.

„Aceste dispozitive… smartphone-urile, cele mai bune aparate de spionaj din lume, asta sunt şi proiectate să fie. De ce? Pentru că firmele fac bani nu prin vânzarea de aparate, ci din datele pe care le introducem”.

În opinia sa, „aproape orice ţară din lume are programe ofensive care ar putea distruge reţeaua electrică a unei alte ţări”. În acest context, mai atrage atenţia asupra faptului că aproape toate întreprinderile sunt controlate de calculatoare care, fără curent electric, nu ar avea cum să funcţioneze. Nu am avea nici servicii de urgenţă, pentru că nu am avea comunicaţii.

„Oamenii zâmbesc dar, de fapt, suntem pe marginea prăpastiei”, concluzionează John McAfee.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.