Beneficiare de sume pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii sunt doar comunele

Beneficiare de sume pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii sunt doar comunele

 

În luna august a anului trecut, Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş a primit o adresă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor în care se menţiona despre posibilitatea reabilitarea infrastructurii rurale afectate de inundaţii în anul 2010. 
Comisia Europeană şi-a exprimat acceptul şi susţinerea în ceea ce priveşte iniţierea modificării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală a€“ măsura 3.2.2 a€“ Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoarea de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se preciza în document. Modificarea va consta în suplimentarea alocărilor financiare iniţiale numai pentru refacerea şi modernizarea lucrărilor tehnico-edilitare de infrastructură rurală din comunele afectate de inundaţii. Utilizarea sumei se va face în cadrul unei noi sesiuni de depunere de proiecte, organizate în conformitate cu noile prevederi PNDR. 
În adresa respectivă s-a solicitat Instituţiei Prefectului să trimită situaţii, la nivel central, pentru comunele maramureşene afectate de inundaţii, în perioadă iunie-august 2010. 
 Informaţiile cerute au fost transmise la sfârşitul lunii august, iar pe macheta primită de la Bucureşti au fost nominalizate 18 unităţi administrativ-teritoriale (comune), respectiv Ariniş, Bârsana, Cernesti, Cupseni, Farcasa, Grosii Tiblesului, Petrova, Ruscova, Valea Chioarului, Baiut, Bistra, Copalnic Mănăştur, Dumbrăviţa, Gardani, Leordina, Miresu Mare, Poienile de Sub Munte şi Sieu). Acestea fiind criteriile de eligibilitate stabilite, oraşul Ulmeni nu putea fi inclus pe lista, cu atât mai mult cu cât se specifică foarte clar ca va urma elaborarea unui act normativ (hotărâre de Guvern) care să aprobe comunele afectate de inundaţii. 
Guvernul României a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută, lista localităţilor rurale care vor beneficia de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru refacerea infrastructurii rutiere comunale afectate în urma inundaţiilor din iunie-august 2010. Lista a fost întocmită pe bază datelor colectate de Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin prefecţi, urmând că refacerea infrastructurii afectate să se desfăşoare prin intermediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 
 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.