BELGIA SUB TEROARE: Mărturiile unei băimărence la o zi după atentatele de la Bruxelles

BELGIA SUB TEROARE: Mărturiile unei băimărence la o zi după atentatele de la Bruxelles

 A doua zi după atentate viaţa a început timid în capitala Belgiei. Nimeni nu urcă în metrou sau în alte mijloace de transport în comun până când nu este verificat. Unele persoane sunt încă panicate, în vreme ce altele încearcă să gestioneze cu mult calm situaţia. Mâine va fi zi de doliu naţional în România. 

Atentatele teroriste de la Bruxelles au adus multă nesiguranţă în rândul oamenilor. La o zi după atentate, Lavinia, o băimăreancă stabilită în Bruxelles, spune că autorităţile au înăsprit controalele, dar chiar şi aşa, sentimental de panică nu a dispărut în totalitate.
Chiar şi eu mă gândesc că dacă merg cu metroul aş putea avea ghinionul ca lângă mine să se afle un terorist care să declanşeze o bombă. Dar părerile sunt împărţite. Sunt unele persoane care încă sunt panicate după cele întâmplate în timp ce alţii gestionează cu calm situaţia. De exemplu, unii au hotărât să nu îşi lase copiii la şcoală toată săptămâna şi critică unele decizii luate de autorităţi. Sunt de părere că după o zi neagră precum cea de ieri, şcolile şi locurile aglomerate ar trebui să rămână închise. Am ieşit din casă şi am văzut peste tot poliţie şi soldaţi. Nimeni nu urcă în metrou sau în oricare alt mijloc de transport până când nu este verificat. Am înţeles că la aeroport trebuie completat un formular în care să fie descrisă inclusiv culoarea bagajului şi ce conţine acesta. Deşi funcţionează mijloacele de transport în comun, s-au intensificat controalele. Fiecare pasager este controlat. Sunt verificate toate bagajele, chiar şi poşetele femeilor. În plus, metrourile nu opresc în fiecare staţie, decât în staţiile stabilite de autorităţi. Traseele pe care circulă metrourile au fost scurtate, iar călătorii sunt nevoiţi să schimbe mai multe mijloace de transport în comun pentru a ajunge la destinaţie”, a povestit azi Lavinia, o băimăreancă stabilită în Belgia.
Patru români au fost răniţi în atentatele de ieri de la Bruxelles. În semn de solidaritate cu victimele atentatelor din capitala Belgiei, Guvernul României a declarat 24 martie zi de doliu naţional. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.