Băsescu: Sistemul antirachetă va fi amplasat la Deveselu, judeţul Olt. Amplasarea costă 400 de milioane de dolari

Băsescu: Sistemul antirachetă va fi amplasat la Deveselu, judeţul Olt. Amplasarea costă 400 de milioane de dolari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că CSAT a aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriană de la Deveselu din judeţul Olt, şeful statului menţionând că baza ramâne sub comandă românească.CSAT a aprobat solicitarea SUA de a utiliza Aeroportul Mihai Kogălniceanu şi Portul Constanţa ca puncte de tranzit pentru transportul militarilor şi a tehnicii militare în Irak şi Afganistan, precum şi pentru transportul acestora din Irak spre Europa.
– Au fost analizate mai multe locaţii de amplasare a sistemului de apărare antirachetă
– Am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie la Deveselu, în judeţul Olt
– Precizez, comandantul bazei este ofiţer român. Nu este vorba de o bază americană, ci de o bază militară a forţelor aeriene române, care este parţial utilizată şi de sistemul antirachetă
– 200 de militari americani vor fi dislocaţi la baza militară de la Deveselu.
-Sistemul antirachetă american este unul defensiv, nu e destinat ofensivei. Este un sistem defensiv de apărare al teritoriul României şi Statelor Unite, de apărare împotriva rachetelor balistice. Sigur, de eficienţa, de eficacitatea sistemului beneficiază şi alte ţări, dar realizarea sistemului este o înţelegere bilaterală americano-română, informeaza Meidafax.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.