VIDEO | Bârsana- comuna cu o administrație publică eficientă

Bârsana este una dintre comunele din Maramureș cu cele mai multe proiecte de investiții implementate în ultimii ani. Primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca, a spus într-un interviu acordat pentru TV Sighet, care este secretul unei administrații publice eficiente și cum a reușit să obțină finanțare pentru numeroasele investiții.  

În ultimii ani Bârsana a început să se modernizeze, s-au făcut investiții serioase în educație, în sănătate, în sport dar și în infrastructură iar lucrările nu se opresc aici.

”În momentul de față ne aflăm în plină dezvoltare cu proiectele pe care le-am început încă din primul an de mandat, este vorba de cele 5 proiecte prin PNDL, respectiv extinderea  și reabilitarea sistemului de apă, construirea unui pod peste râul Iza, reabilitarea a două școli cu clasele I-IV din Bârsana și Nănești și reabilitarea dispensarului uman. Cu toate suntem încă în lucru, cu multe dintre ele suntem pe final iar acum așteptăm noile linii de finanțare pentru că noi am pregătit déjà documentațiile pentru o nouă sesiune de finanțare ca să depunem și alte proiecte”, a spus Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

”Secretul succesului” constă în munca alături de o echipă bună, implicare dar este important să pui mult suflet în ceea ce faci, mărturisește primarul Teodor Ștefanca.

”În comuna noastră s-au demarat și derulat foarte multe proiecte încă din 2016 și am început atunci să fac o echipă la nivelul Primăriei Bârsana, am identificat la început nevoile comunității noastre, apoi am căutat sursele de finanțare. Studiile de fezabilitate le-am externalizat pentru că neavând aici oameni care să se ocupe cu așa ceva am încercat să colaborăm cu firme de consultanță serioase și a fost un succes indiferent  că a fost vorba de bani guvernamentali sau fonduri europene”, a adăugat primarul comunei Bârsana.

Ce alte proiecte de investiții a gândit administrația locală din Bârsana  dar și cum îi sprijină pe localnicii care vor să își dezvolte o afacere în turism sau agricultură aflați din emisiunea Manifest care va fi difuzată astăzi începând cu ora 18:35.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.