BANI DE DRUMURI: Cât se va cheltui pentru reparația și întreținerea drumurilor județene în acest an

BANI DE DRUMURI: Cât se va cheltui pentru reparația și întreținerea drumurilor județene în acest an

 S-a aprobat „Planul de întreţinere, reparaţii curente şi periodice pe reţeaua de drumuri judeţene” pentru anul în curs. Pentru finanţarea lucrărilor, se va utiliza suma de 24 de milioane de lei. 

La întreţinerea curentă pe timp de vară sunt cuprinse lucrări în valoare de 10,98 milioane de lei. Pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă s-au prevăzut 4,5 milioane, iar în ceea ce priveşte întreţinerea periodică, suma este de aproximativ 5,5 milioane de lei. Lucrările vizate sunt tratamente bituminoase în lungime de 30 km, covoare bituminoase pe 5 km precum şi executarea de marcaje longitudinale şi marcaje transversale pe principalele drumuri judeţene, achiziţionarea şi montarea a 2.125 de table indicatoare şi a 1,2 km parapeţi de şosea. 
„La fel cum în anii precedenţi, alături de dumneavoastră, am convenit că principalele lucrări de intervenţie pentru întreţinere de drumuri judeţene le vom face prin suprafeţe cât mai mari care să fie acoperite şi prin lucrări de calitate, respectiv cu mini-covoare asfaltice acolo unde este posibil. Şi acest lucru a dat rezultate în anii precedenţi, la fel şi în perioada care vine acest proces va continua supunând intervenţiei toate categoriile de drumuri care necesită astfel de lucrări”, a declarat preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu. 
Pe teritoriul administrativ al judeţului Maramureş sunt încadrate în categoria de drumuri judeţene un număr de 39 de drumuri cu o lungime totală de 786,7 km. 78,4% sunt drumuri cu îmbrăcăminţi bituminoase şi beton de ciment, 16,8% drumuri pietruite şi 4,8% drumuri de pământ. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.