Baia Mare: YMCA te invita la "Talent Show&Flashmob"

Baia Mare: YMCA te invita la "Talent Show&Flashmob"

Federatia YMCA Romania organizeaza in data de 23 iulie, cu incepere de la ora 18:00, la cel mai mare centru comercial din Baia Mare, un eveniment public inedit pentru comunitatea baimareana: "Talent Show & Flashmob", realizat de tineri din Romania, Ungaria, Slovacia, Olanda si Grecia.

Evenimentul face parte din proiectul "We like to move it", care se desfasoara pana in data de 27 iunie in Baia Mare si in zonele rurale din imprejurimi. Proiectul promoveaza cetatenia activa in contextul Anului European al Voluntariatului, sustine dialogul dintre tinerii din medii si culturi diferite, dezvoltand astfel sentimentul tolerantei si al intelegerii diversitatii, instrumente in prevenirea si combaterea prejudecatii, atitudinilor de excludere, de discriminare.

Acest schimb de tineri ofera participantilor oportunitatea de a se exprima liber, de a descoperi diferite culturi, de a-si impartasi experienta, de a invata unii de la altii, de a promova voluntariatul si ideea de implicare in comunitate prin activitati artistice si sportive, munca voluntara si evenimente publice desfasurate in Baia Mare si in zona rurala imediata a acesteia. Acest proiect vine in intampinarea tinerilor, ca acestia sa se inteleaga mai bine, sa inteleaga identitatea si zestrea culturala, istorica, sociala, economica a lor si a celorlalti de langa ei. "Prin interactiunea si activitati desfasurate impreuna ii vom conduce spre o constientizare a propriilor lor calitati/puncte tari iar ca si consecinta a acestui fapt, vor deveni cetateni responsabili ai comunitatii lor. Acest tip de constientizare le va conferi totodata o mai buna intelegere a conceptului si semnificatiei cetateniei europene active si responsabile, dezvoltand atitudini inclusive, de acceptare si conlucrare cu celalalt", precizeaza Alina Pop, director executiv YMCA>

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.