Baia Mare: Viaţa unui bebeluş de trei luni a fost curmată de un bolnav psihic

Baia Mare: Viaţa unui bebeluş de trei luni a fost curmată de un bolnav psihic

Caz înfiorător în municipiul Baia Mare. Un bebeluş în vârstă de numai trei luni a fost lovit în cap cu o secure de către unchiul său. Din cauza traumatismelor severe dar şi a vârstei prea fragede, micuţul a decedat în această dimineaţă, la Spitalul Judeţean.

Viaţa unui copil de numai trei luni a fost curmată de un tânăr care suferea de afecţiuni psihice. Din spusele vecinilor, acesta a luat o secure şi l-a lovit pe micuţ în creştetul capului. Tânărul nu este pentru prima dată când comite o astfel de faptă. În vara anului trecut, acesta şi-a omorât un alt nepot, în vârstă de doar 11 luni. "Data trecută o fost o fetiţă de 11 luni, o nepoţică de-a lor şi acuma s-o întâmplat cazu ăsta cu copilu ăsta de trei luni de zile. Eu am spus drept că dacă apucam să viu aicea şi să îl prind aicea, eu îl nenoroceam domnule. Eu îl nenoroceam şi mă duceam eu la Poliţie şi spuneam uitaţi-mă, domle, duceţi-mă pe mine unde vreţi să mă duceţi", a spus unul dintre vecini. "Totdeauna numa pe copii avea mai mare boală, domnule. Numa pe copii. Îi lua pe copii, ba dădea cu ei de pământ, apoi l-o prins pe unu de cinci ani, atâta o dat cu el până ce nu l-am mai putut noi scoate din mâna lui. Am făcut solicitări dar nu ştiu de ce l-o mai lăsat afară acuma când l-o dus ultima dată, undeva la Sighet, nu ştiu unde o fost dus. Când l-am găsit, o fost jos copilul. Şi plapuma lui, o fost aruncată către uşă. Şi el, când am venit, stătea ridicat cu săcurea în mână ca să deie cu tăişul pe el. Ş-apoi când am strigat o pus săcurea jos şi o fugit acolo în cameră", a povestit cumnata agresorului.

Din cauza leziunilor cranio-cerebrale foarte severe, bebeluşul a decedat în această dimineaţă. "Bebeluşul a decedat astăzi dimineaţă, la ora 07:30. După cum am anticipat, existau leziuni cranio-cerebrale foarte severe, din păcate neoperabile, depăşite din punct de vedere neurochirurgical şi incompatibile cu viaţa deşi a fost asistat mecanic, funcţiile vitale au fost ţinute o perioadă de timp,totuşi până la urmă s-a înregistrat decesul", a declarat dr. Radu Dragoş, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare.

Organele abilitate au început umărirea penală în cazul tânărului în vârstă de 21 de ani pentru tentativă de omor calificat însă având în vedere decesul bebeluşului din această dimineaţă, încadrarea juridică a fost modificată în omor calificat. "Deocamdată el este internat la Sighet, în vederea expertizării medico-legale psihiatrice, pentru că el avea în antecedente afecţiuni psihice, era o persoană cu handicap şi s-a impus reexpertizarea", a precizat Ioan Petran, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş

După finalizarea rezultatelor expertizei medico-legale psihiatrice, organele abilitate vor lua măsurile prevăzute de lege.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.